Spylervæsker

nonfreez1

Vinter og sommer, de to polene som hele vår verden forandrer seg mellom.Og i denne verden finnes det spylervæsker – hjelpere som sikrer vår sikkerhet på veien.I denne artikkelen skal vi dykke inn i spylervæskens verden og finne ut hva de er, hva som bestemmer deres frysepunkt og hvordan du velger den rette.

 

Typer spylervæsker og frysepunkt

Spylervæsker deles inn i vinter og sommer avhengig av driftsforholdene til bilen.Vintervæsker, i motsetning til sommervæsker, har et lavt frysepunkt og kan takle fryseforhold.Sommervæsker er imidlertid mer egnet for bruk i varmt vær for å kontrollere insekter og støv på frontruten.

Spylervæskens frysepunkt avhenger av ulike faktorer, inkludert innholdet av spesielle tilsetningsstoffer som alkohol og vannmengden i formuleringen.Jo mer alkohol i væsken, jo lavere er frysepunktet.Men for mye alkohol kan føre til negative effekter, som å skade bilens lakk eller ødelegge gummipakninger.Derfor må formuleringsprodusenter nøye balansere mengden alkohol i væsken for å oppnå den perfekte balansen mellom effektivitet og sikkerhet.

Det anbefales ikke å blande vinter- og sommerspylervæsker, da dette kan redusere effektiviteten og endre frysepunktet.

Sammensetning av vaskevæsker og farlige ingredienser

En spylervæske av høy kvalitet bør inneholde sikre og effektive komponenter som alkohol, glyserin, anti-korrosjon og antibakterielle tilsetningsstoffer.Det er viktig å unngå væsker med farlige ingredienser, som metanol, som er giftig og kan forårsake forgiftning.Du bør også passe deg for forfalskninger og tvilsomme produsenter, siden kvaliteten på produktene deres kan være farlig for bilister og selve kjøretøyet.

Det er flere måter å bestemme kvaliteten på spylervæsken på.Først, vær oppmerksom på sammensetningen, sørg for at den ikke inneholder skadelige stoffer som kan skade bilen din.For det andre, sjekk emballasjen for sertifisering og produsentinformasjon - dette vil tillate deg å forsikre deg om kvaliteten på produktet og unngå å kjøpe en falsk.For det tredje, sjekk ut vurderingene fra andre kjøpere.Dette vil hjelpe deg å forstå hvor effektiv væsken er og hvordan den virker på forskjellige typer overflater og i forskjellige klima.

Det er verdt å nevne at det finnes miljøvennlige spylervæsker basert på biologisk nedbrytbare komponenter.Ved å bruke dem kan du være gunstig for miljøet og bidra til forbedring av jordens økologi.

Doseringsformer: konsentrater og ferdige væsker.

Spylervæsker finnes i ulike former: i form av konsentrater eller ferdige væsker.Konsentrater består av en blanding av aktive ingredienser som må fortynnes med vann før bruk.Dette gjør det mulig å dosere væsken mer nøyaktig og spare fraktkostnader, da kraftfôret tar mindre plass og er lettere å transportere.Ferdige væsker inneholder en viss mengde vann og kan brukes umiddelbart etter kjøp.Fordelen deres er at de er klare til bruk og ikke krever ekstra fortynningsarbeid.Imidlertid kan kostnadene for ferdige væsker være høyere enn kostnadene for konsentrater.

Spylervæsker for lykter.

Det finnes mange spesielle bilpleieprodukter der ute, og en av dem er spylervæsker for lyskastere.Disse væskene inneholder spesielle ingredienser som hjelper ikke bare med å fjerne smuss, men som også forhindrer skade på overflaten av frontlyktene.

Rengjøring av bilens frontlykter er en viktig del av riktig kjøretøypleie, spesielt under forhold med aktiv bruk om natten.Det bidrar til å opprettholde lysstyrken på frontlyktene, sikrer maksimal sikt på veien, og øker også levetiden til frontlyktene.I tillegg inneholder noen formuleringer tilsetningsstoffer som beskytter frontlyktene mot UV-stråler, noe som kan bidra til å hindre dem i å gradvis bleke og anløpe.

En av fordelene med å bruke lysrensere er at de er enkle å påføre.Alt du trenger å gjøre er å helle væsken i den aktuelle tanken, og den vil automatisk påføres frontlyktene når vindusspyleren brukes.

Hvilken spylervæske passer for forskjellige regioner i Russland?

Valget av spylervæske avhenger av de klimatiske forholdene i regionen du befinner deg i.I det nordlige Russland, hvor frosten når ekstreme verdier, bør vintervæsker med et frysepunkt på -40C til -60C foretrekkes.I de sentrale regionene, hvor vintrene er mildere, kan formuleringer rundt -30C brukes.Sør i landet, der vintrene er milde og snø sjelden, er væsker med et merke på -20C til -25C egnet.Om sommeren kan sommerspylervæsker brukes i alle regioner.

Hvorfor er spylervæske bedre enn vann, selv om sommeren?

Mange sjåfører lurer på: hvorfor bruke spylervæske når det er vann?Om sommeren kan vann virke som en god løsning, men faktisk har formuleringer en rekke fordeler.For det første inneholder den spesielle tilsetningsstoffer som hjelper til med å bekjempe insekter og støv på glasset, og gir bedre synlighet.For det andre forhindrer væsken striper og korrosjon på glass- og metalldelene i bilen.For det tredje har den antibakterielle egenskaper, som hindrer mikroorganismer i å formere seg i vaskesystemet.

Hva skal jeg gjøre hvis spylervæsken er frossen?

Hvis spylervæsken er frosset i reservoaret, kan det hende at spylersystemet ikke fungerer.I dette tilfellet anbefales det å varme opp bilen i en varm garasje eller bruke spesielle frostvæsker for å tine væsken.


Innleggstid: 18. desember 2023